Ο ΕΡΜΕΙΑΣ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων, που ιδρύθηκε το 1995, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1997 και έκτοτε λειτουργεί νόμιμα. Ασχολείται με τη διαχείριση και την προστασία των συγγενικών δικαιωμάτων των παραγωγών κινηματογραφικών έργων και ασκεί τις κύριες δραστηριότητές του στην Ελλάδα.


Ο ΕΡΜΕΙΑΣ ανήκει μαζί με άλλους πέντε (5) Οργανισμούς Παραγωγών (ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , GRAMMO, ΔΙΑΣ, ΗΡΙΔΑΝΟΣ, PROMEDIA) στην κατηγορία των παραγωγών γραμμένων μαγνητικών ταινιών ή άλλων γραμμένων υλικών φορέων ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, οι οποίοι είναι (συν-)δικαιούχοι της εύλογης αμοιβής του άρθρου 18 παρ. 3 του Ν. 2121/1993 για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα, (όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 54 παρ. 2 του ν. 4481/2017), η οποία υπολογίζεται: α) σε ποσοστό 6% επί της αξίας των συσκευών εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, μαγνητικών ταινιών ή άλλων υλικών φορέων πρόσφορων για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, και β) σε ποσοστό 2% επί της αξίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των δικτυωμένων φορητών συσκευών(tablets) με μνήμη άνω των 4 GB.


Αρμοδιότητα του Ερμεία είναι, μεταξύ των άλλων, η είσπραξη της εύλογης αμοιβής από τους εισαγωγείς/παραγωγούς της άγραφης κασέτας, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των tablets μνήμης άνω των 4 GB, των σαρωτών, των εκτυπωτών, των DVD, των στικ αποθήκευσης USB, και άλλων υλικούς φορέων πρόσφορων για αναπαραγωγή χωρητικότητας άνω του 1 TByte και η διανομή της στα μέλη του.

Πολιτιστικές Δράσεις

  • Φίλοι του Σωκράτη Καψάσκη

    Στις 30 -31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου 2017, δέκα χρόνια από το θάνατο του Σωκράτη Καψάσκη και 50 χρόνια από την ημέρα που ίδρυσε και λειτούργησε ο Σ. Καψάσκης το «Στούντιο», οι φίλοι του διοργανώνουν ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σκηνοθέτη των «Ερωτικών Ιστοριών», στον ιδρυτή και διευθυντή του ιστορικού κινηματογράφου τέχνης «Στούντιο», τον μεταφραστή του Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις τον μελετητή και ποιητή.

    Διαβάστε περισσότερα...

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Χαριλάου Τρικούπη 5, 6ος όροφος, γραφείο 6

Αθήνα, Αττική, 106 78

ΤΗΛ: 210 8253065

ΦΑΞ: 210 8253065