Κατσουρίδης Ντίνος

 1. ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ 1960 

Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Η ηθοποιός Ρόζα Δελλή, διάσημη για τα ερωτικά της σκάνδαλα, βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μπέκας που πρέπει να λύσει ένα διπλό αίνιγμα: ποιος σκότωσε τη Ρόζα και πώς έγινε ο φόνος αφού η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα. Ο δημοσιογράφος Μακρής που σκαλιζει την υπόθεση παράλληλα με την αστυνομία, για λογαριασμό της εφημερίδας του, καταφέρνει να βρει την άκρη, βοηθώντας τον επιθεωρητή Μπεκα στο έργο του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Γιάννης Μαρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αριστειδης Καρύδης Φούκς
Ηθοποιοί: Τίτος Βανδής, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Αλίκη Γεωργούλη, Ζωρζ Σαρρή, Χρήστος Τσαγανέας, Δήμος Σταρένιος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Εφη Μελά, και Θανάσης Μυλωνάς.

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:83 λεπτά
1960

 

2. ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ 1960
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Γαλλία, αρχές του αιώνα. Το στρατιωτικό κατεστημένο για πολιτικούς και φυλετικούς λόγους, με όργανο ένα φιλοχρήματο και γυναικά κατώτερο αξιωματικό, κατηγορεί για προδοσία τον λοχαγό Αλφρέδο Ντρέϋφους ότι δήθεν παρέδιδε μυστικά στους Γερμανούς. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή από το έργο Ντρέϋφους του Εμίλ Ζολά.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Mανώλης Σκουλούδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Μάρος
Ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ , Βούλα Ζουμπουλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Αργύρης, Βύρων Πάλλης, Σπύρος Καλογήρου, Κλειώ Σκουλούδη, Αλίκη Γεωργούλη και Θόδωρος Εξαρχος.

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:89 λεπτά
1960

 

3. ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ 1963
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Ο επαρχιώτης Ζήκος, μπακαλόγατος στον κυρ Παντελή έχει μεγάλα σχέδια κατά νού, αλλά οι τρόποι που χρησιμοποιεί για να τα πραγματοποιήσει αποκαλύπτουν το μέγεθος της αφέλειάς του. Το αφεντικό του που είναι τσιμπημένο με τη νεαρή Λίτσα, ζητεί από την προξενήτρα κυρά Δέσποινα να πείσει τον πατέρα της να του δώσει το χέρι της. Μια σπαρταριστή κωμωδία.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Φιλίππου
Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Νίκος Ρίζος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νέζερ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, και Θανάσης Μυλωνάς
Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:84 λεπτά
1963

 

4. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ 1963
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Σε ένα χωριό, πρόκειται να απαλλοτριωθεί μια πολύ μεγάλη περιοχή για να γίνει στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο πρόεδρος της κοινότητας και ένας πλούσιος γαιοκτήμονας έρχονται στην Αθήνα για να μάθουν αν το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει επειδή ο μέλλων γαμπρός του δεύτερου θελει να είναι σίγουρος για την αξία της γης που θα πάρει προίκα. Ο Κανέλλος, ένας αφελής θυρωρός μεγάλου ξενοδοχείου που τον αποκαλούν κοροϊδευτικά, λόγω της στολής που φοράει , πτέραρχο, παριστάνει τον πτέραρχο για να λύσει τα προβλήματα του πλούσιου γαιοκτήμονα, μέχρις ότου εμφανίζεται ο πραγματικός πτέραρχος….
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αριστείδης Καρύδης Φούκς
Ηθοποιοί: Κώστας Χατζηχρήστος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Δούκας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ντίνα Τριάντη, Κώστας Ρηγόπουλος και Νίκος Φέρμας.

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:80 λεπτά
1963


5. ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ 1965
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του ο Στάθης Κούγιας επισκέπτεται τον ντετέκτιβ Οθωνα Λάππα στον οποίο είχε αναθέσει να βρει τη χαμένη στην κατοχή μητέρα του Μαρία και λογομαχεί μαζί του επειδή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την υπόθεση. Στη συνέχεια αναλαμβάνει και πάλι αρχηγός της παλιάς του συμμορίας και στήνει διάφορα κόλπα , πουλώντας όνειρα και ελπίδα σε απλούς ανθρώπους.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δήμος Σακελλαρίου και Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Βούλα Χαριλαου, Γιώργος Μούτσιος, Αλέκος Τζανετάκος, Σπύρος Καλογήρου . Βαγγέλης Καζάν, και Κώστας Φυσσούν
Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:95 λεπτά
1965

 

6. ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 1966
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Σε μια θεατρική παράσταση, ο Γιάννης Παπαδόπουλος γνωρίζεται με την πρωταγωνίστρια Εμμα Καράλη και συνδέεται μαζί της. Εκείνη ενθουσιασμένη με την καινούρια της κατάκτηση, πείθει τον θεατρώνη να ανεβάσουν το θεατρικό έργο που έχει γράψει ο Παπαδόπουλος, με κάποιες αλλαγές για να γίνει πιο εμπορικό. Ο Παπαδόπουλος πείθεται , προδίδοντας έτσι το έργο του. Όταν έρχεται η φθορά του έρωτά τους, ο Παπαδόπουλος συνειδητοποιεί ότι ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους και χωρίζουν. Ο Παπαδόπουλος φεύγει την ημέρα της πρεμιέρας ενώ η Εμμα ετοιμάζεται για την παράσταση.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Μιχάλης Γρηγορίου και Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αριστείδης Καρύδης Φούκς
Ηθοποιοί: Βούλα Ζουμπουλάκη , Αλέκος Αλεξανδράκης, Αλέξης Δαμιανός, Λαυρέντης Διανέλλος, Δέσπω Διαμαντίδου και Καίτη Λαμροπούλου.

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:85 λεπτά
1966

 

7. ΕΝΑΣ ΒΕΓΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ 1969
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Ο Θανάσης ένας φτωχοδιάβολος αλλά ο «τελευταίος τίμιος», δεν στεριώνει με τίποτα σε καμία δουλειά. Αιτία βέβαια η τιμιότητά του. Σφόδρα ερωτευμένος με την κοπελιά που μένει στην ίδια μ’ αυτόν αυλή, έχει την πρόσθετη ατυχία να μην είναι εκείνη καθόλου ερωτευμένη μαζί του. Όταν κάποια στιγμή κάτι θα του χαμογελάσει στη ζωή, δε θα είναι ο έρωτας, θα είναι …το χρήμα. Ένα χρήμα «πεταμένο στα σκουπίδια», όπως λέει ο ίδιος, «χαμένο» στην πραγματικότητα από κάποιον άλλο φτωχοδιάβολο. Και τότε… ΕΝ ΕΠΙΣΗΜΩ ΤΕΛΕΤΗ θα εισπράξει το μέγα αντίτιμο της τιμιότητάς του: ένα μπρούτζινο μετάλλιο καρφιτσωμένο στο στήθος.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου, Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Συράκος Δανάλης
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Μιμης Πλέσσας
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Αιμιλία Υψηλάντη, Αλέκος Τζανετάκος, Τάκης Μηλιάδης, Γκιζέλα Ντάλι, Γιάννης Ζαννίνο, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Μεντής, Δήμητρα Κατερινάκη, Στράτος Παχής, Στάθης Χατζηπαυλής, Μαργαρίτα Αθανασίου, Ρένα Πασχαλίδου, Θόδωρος Κεφαλόπουλος, Κώστας Φατούρος, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Χριστοφιλάκης, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Πάνος Αναστασόπουλος, Έρση Βασιλικιώτη, Αταλάντη Κλαπάκη, Μαρία Παπαδοπούλου, Βίκυ Δημητρίου, Σίβυλλα Κατσουρίδη και Θανάσης Χατζής
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης
Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:79 λεπτά
1969


8. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ, Η ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 1970
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Αν στις άλλες του ταινίες ο Θανάσης Βέγγος ήταν ο ανθρωπάκος που νοιαζόταν για το καλό του και την προκοπή των άλλων και μόνο, σ’ αυτήν εδώ – διστακτικά στην αρχή, απαιτητικά παρακάτω – σηκώνει το κεφάλι, ζητώντας ότι του ανήκει.
Κι εκεί ακριβώς ξεσπάει ο πόλεμος. Ένας πόλεμος απλός, μικρός, «ατομικός». Ένα πόλεμος που θα ξεσπάσει άγριος για την καρδιά της ωραίας Ελένης. Όχι της Ελένης που για χάρη της εκστρατεύσανε κάποτε οι έλληνες στην Τροία, αλλά της Ελένης που δούλευε ταμίας σ’ ένα χασάπικο της Νέας Ιωνίας.
Θυγατέρα η δύσμοιρη του Αχιλλέα Παναγάκου, κρεοπώλου εκ Μάνης και αδελφή τριών μυστακοφόρων σωματογυλάκων – του Σταματη, του Γρηγόρη και του Πάτροκλου. Κι ανάμεσά τους ο Θανάσης με ραγισμένη τη μικρούλα του καρδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου, Βασίλης Ανδρεόπουλος και Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Αιμιλία Υψηλάντη, Δημήτρης Μπισλάνης, Χρήστος Καλαβρούζος, Χρήστος Ζορμπάς, Κατερίνα Γιουλάκη, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κώστας Μεντής, Πόπη Δεληγιάννη, Κική Δαλάκου, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Γιώργος Χριστοφιλάκης, Χρήστος Νάτσιος, Δήμητρα Κατερινάκη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Κώστας Σταυρινουδάκης, Σίβυλλα Κατσουρίδη και Θανάσης Χατζής.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης
Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:79 λεπτά
1970


9. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑΝΑΣΗ; 1971
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
«Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ»
Αυτός ήταν ο πρότιτλος μιας ταινίας που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1971, δυο μόλις χρόνια πριν από την εξέργεση του Πολυτεχνείου. Το διαφημιστικό της σλόγκαν έλεγε: «Μια αντιπολεμική σάτιρα του Ντίνου Κατσουρίδη». Η σάτιρα όμως δεν ήταν αντιπολεμική – πουθενά στην ταινία δεν υπάρχει πόλεμος, μόνο κατοχή υπάρχει. Ήταν αντιφασιτική – και στις τότε δικές μας συνθήκες αντιδικτατορική.
Κι έτσι ακριβώς την είδαν και την χειροκρότησαν, γέλασαν κι έκλαψαν τρία εκατομμύρια έλληνες, που μεσα σ’ ένα χρόνο πλημμύρισαν τις αίθουσες των κινηματογράφων, όχι απλώς για να δουν την ταινία, αλλά κυριολεκτικά για να διαδηλώσουν. Σίγουρα ήταν – και είναι ακόμα – μια καλή ταινία. Για την εποχή της όμως ήταν – πάνω απ’ όλα – μια πράξη διαμαρτυρίας. Ακόμα και για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τα τρία μεγάλα βραβεία: καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου, ήταν μια πράξη πολιτική.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Ασημάκης Γιαλαμάς, Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Έφη Ροδίτη, Κατερίνα Γώγου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Καίτη Λαμπροπούλου, Νικήτας Πλατής, Μανώλης Δεστούνης, Χρήστος Καλαβρούζος, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Μιχάλης Γιαννάτος, Δημήτρης Βεάκης, Στέλιος Λιονάκης, Γιάννης Φύριος, Γιώργης Χριστοφιλάκης, Γιώργος Χριστόπουλος, Τάσος Παπαδάκης, Ειρήνη Εμιρζά, Καίτη Πρεκέτε, Τζένη Στεφανάκου, Πατρίτσια Αδάμου, Εύη Κασιμάτη, Έφη Αρβανίτη, Ντίνος Δουλγεράκης, Γιώργος Μωρόγιαννης, Γιώργος Μιχαλάκης, Σπύρος Πάντζας, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Μιχάλης Κωστόπουλος, Σπύρος Παπαφρατζής, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Γιώργος Καϊτσης, Γιάννης Εμμανουήλ, Γιώργος Φατούρος, Θανάσης Συρμακέσης, Βασίλης Κατσούλης, Κώστας Σταυρινουδάκης, Δήμητρα Κατερινάκη, Φίλιππος Ντρες, Νίκος Καρατάσος, Φώτης Λιθάρης, Τάκης Τατσιόπουλος, Μανώλης Παπαδάκης, Χρήστος Μωρόγιαννης, Μανώλης Δημητριανάκης, Μιχάλης Μιχαήλ και Παρασκευή Καρτερού.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:80 λεπτά
1971


10. ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ 1972
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Θανάσης έχει ένα φορτηγό αυτοκίνητο, που το αγόρασε με γραμμάτια και πρέπει να το ξεχρεώσει. Έχει και μια αδελφή, που όπως κάθε καλός Έλληνας πρέπει να την παντρέψει. Και τρέχει για να προλάβει τις υποχρεώσεις του που σωριάζονται απάνω του βουνό.
Μια μέρα βρίσκει τυχαία στο δρόμο του μια κοπελιά που της κάναν έξωση. Προσφέρεται – για τ’ αγώι φυσικά – να της μεταφέρει τα έπιπλα. Και τότε ακριβώς αρχίζει η μεγάλη οδύσσεια δυο μικρών ανθρώπων, που θέλοντας να βολέψουν την ανθρωπιά τους και να φτάσουν στην «Ιθάκη» τους, οδηγούνται εν αγνοία τους σ’ ένα πεδίο βολής πυροβολικού και βρίσκονται αντιμέτωποι σ’ ένα «πόλεμο» παράλογο, που δε ξερουν από ποιους γίνεται, γιατί γίνεται και ποιο θα είναι το τέρμα της δικιά τους εξίσου παράλογης αντίστασης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο:Ντίνος Κατσουρίδης (Από μια ιστορία του Λάζαρου Μοντανάρη)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Λαϊκά Τραγούγια
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Έφη Ροδίτη, Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Καλαβρούζος, Βασίλης Ανδρονίτης, Δήμητρα Ζέζα, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Ντίνος Δουλγεράκης και Κυριάκος Δανίκας.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Ασπρόμαυρη
Διάρκεια:85 λεπτά
1972

 

11. ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ 1972
Σκηνοθεσία
Παντελής Βούλγαρης
Παραγωγή
Ντίνος Κατσουρίδης

Πλαίσιο της ταινίας μια μικροαστική πατριαρχική οικογένεια, τυπικά ελληνική. Μια γριά μάνα, κόρες παντρεμένες, εγγόνια, γαμπροί και η Άννα, μια τριαντάχρονη υπηρέτρια-ψυχοκόρη, δεμένη με τη γρια δέκα χρόνια σε μια κοινή άχαρη ζωή.
Η οικογένεια έχει ετοιμάσει για την Άννα ένα προξενιό. Κι αυτή το δέχεται άβουλα, ελπίζοντας ίσως σε μια αλλαγή. Η σύντομη γνωριμία της με τον Κοσμά ανοίγει ξαφνικά στην Άννα ένα μικρό παράθυρο στον ουρανό. Για πρώτη φορά στη ζωή της αρχίζει να νιώθει γυναίκα. Κάτι περισσότερο: άνθρωπος. Κι αυτό ακριβώς είναι που δε μπορεί να δεχτεί η ηθικόλογη μικροαστική υποκρισία των αφεντικών. Με την ίδια ευκολία και αυθαιρεσία που ετοίμασαν το προξενιό, το χαλάνε. Έχουν τους τρόπους να επιβάλουν τη θέλησή τους. Κι η Άννα ξαναγίνεται αυτό που ήταν: υπηρέτρια-ψυχοκόρη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Μ. Κουμανταρέας, Π. Βούλγαρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Καβουκίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Κατζουράκης
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Άννα Βαγενά, Σμαρώ Βεάκη, Κώστας Ρηγόπουλος, Σταύρος Καλαρόγλου, Αλίκη Ζωγράφου, Μαρία Μαρτίκα, Αλέκος Ουδινότης και Ειρήνη Εμιρζα.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:80 λεπτά
1972

 

12. Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 1973
Σκηνοθεσία
Γιώργος Μιχαηλίδης
Παραγωγή
Ντίνος Κατσουρίδης

Ένα τυπικό μεσοαστικό ζευγάρι. Στέλεχος επιχειρήσεων ο άντρας, ανεπάγγελτη η σύζυγος. Η περιουσία ξεκίνησε από την γυναίκα. Κάποια κληρονομικά κτήματα στο χωριό πουλήθηκαν για να γίνουν μετοχές και εισόδημα. Όμως η σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι είναι από πολύ καιρό νεκρή. Μέσα στην άπνοια αυτής της ανύπαρκτης σχέσεις εισβάλλει κάποια στιγμή ο αρραβωνιαστικής της αδελφής από το χωριό, που μόλις παραιτήθηκε από το στρατό. Αμόρφωτος, άξεστος, χωρίς άλλα προσόντα εκτός από τη σωματική του δύναμη. Ένα γεράκι που βλέπει με βουλιμία τα γύρω του και θέλει ν’ ανέβει, να σκαρφαλώσει οικονομικά και κοινωνικά, ακόμη κι αν χρειαστεί να γκρεμίσει τα πάντα γύρω του και να αυτοκαταστραφεί.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης
Σενάριο: Γ. Μιχαηλίδης, Ντ. Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Μαρία Μαρμαρινού, Μηνάς Χρηστίδης, Χρήστος Καλαβρούζος και Νίκος Κούρος
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:74 λεπτά
1973


13. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΠΟΛΥ 1973
Σκηνοθεσία
Θανάσης Βέγγος
Παραγωγή
Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Θανάσης στις μεγάλες του… τρεχάλες. Και πώς να μην είναι. Έχει μια αδελφή, ανίψια, γέρους – πέντε συνολικά στόματα που περιμένουν από τα δικά του χέρια. Έχει κι ένα «φιλόσοφο» αδελφό, που για μεγάλη δυστυχία του Θανάση πεθαίνει, αφήνοντάς του άλλα τέσσερα στόματα. Ένας λογικός άνθρωπος θα μπορούσε άνετα να τρελλαθεί. Ένας…Θανάσης τί θα πάθαινε;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Κατερίνα Γιουλάκη, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Τάκης Μηλιάδης και Μαρία Μαρτίκα
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:78 λεπτά
1973


14. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ 1976
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης
Δίπρακτη ταινία ( τη δεύτερη πράξη την έχει σκηνοθετήσει ο Πάνος Γλυκοφρύδης) σε σενάριο Πανου Γλυκοφρύδη και Λάκη Αντωνάκου). Κοινό θέμα ο απελπισμένος αγώνας του κάθε απλού ανθρώπου για αξιοπρέπεια και επιβίωση την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά. Στο πρώτο μέρος η δικτατορία παραβάλλεται με τσίρκο , όπου ο νεαρός κλόουν, ο Θανάσης Βέγγος , προσπαθεί να καλύψει ένα συνάδελφό του που δρά ενάντια στο καθεστώς και οι καταστάσεις είναι συγκινητικές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Ηλίας Λογοθέτης, Αντώνης Παπαδόπουλος,Απόστολος Σουγκλάκος, Κώστας Φατούρος και Κώστας Μεντής
Format:35 mm
Χρώμα:Εγχρωμη
Διάρκεια:88 λεπτά
1971

 

15. Ο ΠΑΛΑΒΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ 1979
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Μία σπονδυλωτή ταινία με 7 θεοπάλαβες σατιρικές ιστορίες. Στόχος η ελληνική πραγματικότητα του χτες και του σήμερα.
1. NO PARKING. Η απελπισμένη προσπάθεια ενός σύγχρονου αθηναίου να παρκάρει στο κέντρο της νεφόπληκτης Αθήνας.
2. Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Οι «προαιώνιοι» αντίπαλοι ΖΑΟ και ΦΑΟ θα δώσουν μια μάχη μέχρι θανάτου κι ανάμεσά τους ο Θανάσης.
3. Η ΤΣΟΝΤΑ. Σας αρέσουν τα πορνο; Όχι; Ούτε του Θανάση κι ας είναι μηχανικός προβολής σε λαϊκό κινηματογράφο-πορνό.
4. Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ. Ο Θανάσης – κομπάρσος άνεργος και πειναλέων – τρέχει τρισευτυχής για ένα «γύρισμα» διαφημιστικού μακαρονιών. Πόσες μακαρονάδες μπορεί να καταβροχθίσει κανείς πριν καταλήξει στις Πρώτες Βοήθειες;
5. Ο κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ. Φανταστήκατε ποτέ το Θανάση Διευθυντή Νοσοκομείου ενός ασφαλιστικού οργανισμου; Σε μια τέτοια θέση ένας ισορροπημένος αστός θα ’χανε σίγουρα την ισορροπία του. Τι θα μπορούσε άραγε να χάσει ένας…Θανάσης;
6. ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ. Ο Θανάσης… «κοράκι». Τον φαντάζεστε να θάβει άνθρωπο ζωντανό;
7. ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ. Ο Θανάσης καμαρότος σ’ ένα καράβι της γραμμής και τρελλά ερωτευμένος με τη…γυναίκα του. Αν είσαι γνήσιος νεοέλληνας και σου βάλουν λόγια για το γυναικάκι σου, τι κάνεις;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης, Γιώργος Μυλωνάς, Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Μήλας
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική Επιμέλεια: Ζακ Μεναχεμ
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Βάσια Τριφύλλη, Σπεράντζα Βρανά, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Κική Δαλάκου, Δήμητρα Ζέζα, Στέλιος Λονάκης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Λάζος Τερζάς, Νίκος Βερλέκης, Κίμων Μουζενίδης, Χρήστος Ζορμπάς, Πίτσα Κονιτσιώτη, Στέφανος Ληναίος, Νίκος Κάπιος, Νίκος Σκιαδάς, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Ελένη Φιλίνη, Απόστολος Σουγκλάκος, Μιχάλης Γιαννακός, Νίκος Αστρινάκης, Κώστας Φατούρος, Μάρα Θρασυβουλίδου, Γιάννης Φύριος, Δημήτρης Βασματζής και Χριστίνα Δελαβίνια.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:89 λεπτά
1979


16. Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ 1980
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Ο Θανάσης – νέος, ωραίος και…δημόσιος υπάλληλος – είναι τρελά ερωτευμένος με μια τελειόφοιτη μαθητριούλα. Τη βοηθάει να πάρει το χαρτί και την παντρεύεται για ν’ αποκτήσει πολύ σύντομα δίδυμα. Ωραία είναι τα παιδιά, αλλά πως τα ζεις; Με μια δεύτερη δουλειά και μάλιστα «ύποπτη», που κάποια στιγμή σε οδηγεί έστω και για λίγες ώρες πίσω από τα σίδερα. Κι ύστερα, τι γίνεται; Η προαγωγή – και η αύξηση – που χρόνια ολόκληρα περίμενε, δεν έρχεται ούτε και θα ’ρθει. Του λείπει το χαρτί του Γυμνασίου. Κι έτσι ο Θανάσης, ύστερα κι από άγριο στρίμωγμα των δικών του, ξαναγυρίζει στο θρανίο. Κι εκεί βέβαια γίνεται του…Θανάση. Μέχρι απεργία μαθητών για να μπορέσει επιτέλους ο «φαλακρός μαθητής» να αποκτήσει και να κάνει «κάδρο» το άχρηστο πια γι αυτόν απολυτήριο Γυμνασίου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης, Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Μήλας
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική Επιμέλεια: Ζακ Μεναχεμ
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Βάσια Τριφύλλη, Τίτος Βανδής, Μάρω Κοντού, Τάκης Μηλιάδης, Σπεράντζα Βρανά, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Κούλης Στολίγκας, Ανέστης Βλάχος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βάσος Ανδρονίδης, Νίτσα Τσαγανέα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Δημήτρης Κοτζιάς, Λουίζα Μπατίστα, Μανώλης Δεστούνης, Γιώργος Τζιφός, Γιάννης Χειμωνίδης, Αλίκη Ακοντίδου, Κώστας Φατούρος, Ντίνος Δουλγεράκης Ταϋγέτη, Θανάσης Λιάμης και Νίκος Αστρινάκης.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης
Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:87 λεπτά
1980


17. ΒΕΓΓΟΣ, Ο ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ 1981
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Όταν είσαι κατά σύστημα «αποτυχών υπάλληλος», όταν έχεις ένα θείο – καπετάνιο στα καράβια – που μπορεί να βοηθήσει, πριν πάρεις κι εσύ τις θάλασσες ανοίγεις μια δική σου δουλειά. Ένα ποδηλατάδικο ας πούμε ή για την ακρίβεια ένα βεσπατζίδικο. Όταν όμως μπλέξεις με μια βοηθό πιο τρελή κι από σένα, όταν ακόμα χειρότερα μπλέξεις με αδίστακτα κλεφτρόνια, γίνεσαι μεν κατ’ ανάγκη «καμικάζι», τις θάλασσες όμως έτσι κι αλλιώς δεν τις γλιτώνεις και μάλιστα με τη θεότρελη βοηθό «κορώνα» στο κεφάλι σου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο:Ντίνος Κατσουρίδης, Ναπολέων Ελευθερίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Παπακωσταντής, Νίκος Μήλας
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Βάσια Τριφύλλη, Δημήτρης Πιατάς, Κούλης Στολίγκας, Λαμπρινή Λίβα, Βασίλης Καίλας, Κώστας Παπαγεωργίου, Αλέκος Ζαρταλούδης, Κώστας Φατούρος, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Τσάκωνας, Ανδρέας Τσάκωνας και Μάρκος Λεζές.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:82 λεπτά
1981

 

18. Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΦΙΔΙ 1982
Σκηνοθεσία
Ντίνος Κατσουρίδης

Όταν όλο σου το σόι είναι πολύτεκνοι κι εσύ μια ζωή περιμένες παιδί που δεν έρχεται, όταν ζεις σώγαμπρος στο σπίτι μιας πεθεράς-κοράκι, που το «αντριλίκι» σου επιμένει να το δει στην κοιλιά της κόρης της, τότε… τρως μαντζούνια, πίνεις βότανα, κάνεις ευχέλαια, πηδάς αναμμένες φωτιές να φύγουν τα δαιμονικά, κοιμάσαι όρθιος πάνω στο ένα πόδι να στραβωθεί ο εξαποδός. Κι όταν έρθει η μεγάλη σύγκρουση και το «καταραμένο φίδι» ξεπεράσει τα όρια, παίρνεις το γυναικάκι σου και των ομματιών σου και ξαναγίνεσαι αφεντικό του εαυτού σου. Με ή χωρίς παιδί.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο:Γιώργος Μυλωνάς, Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Νίκος Μήλας
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Βάσια Τριφύλλη, Μπέττυ Βαλάση, Χρήστος Καλαβρούζος, Δήμητρα Ζέζα, Τίμος Περλέγκας, Κώστας Καραγιώργης, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαπέκος, Γιάνκα Αβαγιάνου, Αλέκα Στρατηγού, Ανδρέας Φιλιππίδης, Αλέκος Ζαρταλούδης, Κώστας Φλωράτος και Γιάννης Θωμάς.
Παραγωγή: Ντίνος Κατσουρίδης

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:87 λεπτά
1982


19. ΟΝΕΙΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 1987
Σκηνοθεσία
Νίκος Καλογερόπουλος
Ντίνος Κατσουρίδης

Μόνο η αυτοκτονία ή η τρέλλα θα μπορούσε να διαδεχτεί το όνειρο μιας… «αριστερής νύχτας». Ο Πολυχρόνης πέρασε πολύ κοντά κι από τα δύο. Τη γλίτωσε (αν τη γλίτωσε), προσπαθώντας να αρθρώσει τη δικιά του πικρή αλήθεια γι το πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Για «τότε» με ένα βιβλίο, για «τώρα» με την ίδια του τη ζωή. Το «έπος» της αριστερίστικης οργάνωσης, οι σκληρές αυτοδιαψεύσεις, οι σχέσεις με τους συντρόφους, με την οικογένεια, με το άλλο φύλο. Το ίδιο πάντα αδιέξοδο. Και τότε και τώρα.
Το όνειρο έσβησε. Το «Πολυτεχνείο» δεν ζει πια – έγινε επίσημη γιορτή της Εξουσίας και πανηγύρι για μεγάλα παιδιά. Οι παλιοί σύντροφοι του ονείρου έγιναν βολεψάκηδες αστοί ή αυτομόλησαν στο «διάστημα», αν δεν έγιναν ασήμαντα και άβουλα μικρά γρανάζια κάποιου κομματικού μηχανισμού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης Νίκος Καλογερόπουλος
Σενάριο: Νίκος Καλογερόπουλος Ντίνος Κατσουρίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης
Σκηνικά / Κοστούμια: Μ. Λέκκος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Ήχος: Γιώργος Θεοδωρόπουλος
Ηθοποιοί: Νίκος Καλογερόπουλος, Ταιγέτη Μπασούρη, Δημήτρης Κατσιμάνης, Χριστίνα Αυλιάνου, Μελίνα Μποτέλλη, Γιώργος Κέντρος, Ανδρέας Βαρουχάς, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Φείριος, Γιώργος Αλεξόπουλος, Δημήτρης Καμπερίδης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Κώστας Δαλλάνης, Μίνα Χειμωνά, Δήμητρα Ζέζα, Τάσος Σαρίδης, Βασίλης Τσιμπίδης και Ρίκα Βαγιάνη
Παραγωγή: Τονικον, ΕΚΚ

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:90 λεπτά
1987

20. ΤΡΑΝΖΙΤΟ 1996
Σκηνοθεσία
Ισαβέλλα Μαυράκη

Η ιστορία ενός έρωτα με ημερομηνία λήξης. Ένα ακραίο πάθος που ανατρέπει τις ισορροπίες και αλλάζει την πορεία ζωής μιας γυναίκας.
Η Άννα είναι μια πετυχημένη δημοσιογράφος με άψογη εικόνα και τέλεια οργανωμένη ζωή. Παρ’ όλα αυτά έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο όπου τίποτα δεν τη γεμίζει πια. Μια νύχτα, στη διάρκεια ενός ρεπορτάζ, θα γνωρίσει τυχαία έναν παράξενο, μυστηριώδη και επικίνδυνο «ξένο», που περνάει τράνζιτο από την Ελλάδα. Ανάμεσά τους θα γεννηθεί μια σχέση συναρπαστική, αλλά και εφιαλτική. Η Άννα θα τον ερωτευθεί για όλα αυτά που εκείνος δεν είναι, αλλά που η ίδια αναζητά στον εαυτό της. Ακολουθώντας τα δικά του βήματα μέσα σε χώρους σκοτεινούς και επικίνδυνους, θα ανακαλύψει τελικά το δικό της προσωπικό δράμα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη
Σενάριο: Άννα Ανδριανού
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ντίνος Κατσουρίδης
Σκηνικά: Πεπέτα Αρβανίτη
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Ραφαήλ Πυλαρινός
Ηθοποιοί: Δήμητρα Χατούπη, Φίλιππος Σοφιανός, Λάκης Κομνηνός, Ρίκα Βαγιάνη, Δημήτρης Πουλικάκος, Μιχάλης Γιαννάτος, Ζωζώ Ζάρπα, Δημήτρης Κοτζιάς και Θανάσης Ζέρβας.
Παραγωγή: Τονικον, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:88 λεπτά
1996

 

21. ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ 1999
Σκηνοθεσία
Δημήτρης Σταύρακας

Όταν ένας νέος δάσκαλος πρωτοδιορίζεται για να διδάξει στην 6η τάξη ενός δημοτικού σχολείου στην Αθήνα, διαπιστώνει ότι ένας από τους 11χρονους μαθητές του, ο Λευτέρης είναι κυριολεκτικά αγράμματος. Συλλαβίζει στοιχειωδώς στην ανάγνωση και από αριθμητική ξέρει μόνο πρόσθεση κι αυτή όχι με σιγουριά. Όλη η τάξη (εδώ και χρόνια) γελάει μαζί του, με αποτέλεσμα ο Λευτέρης να νιώθει εντελώς περιθωριοποιημένος.
Ο δάσκαλος αποφασίζει να βοηθήσει τον Λευτέρη, αλλά στο δρόμο συναντάει σοβαρά εμπόδια. Οι συνάδελφοί του και ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου τον αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσπιστία. Η μάνα κι ο πατέρας του Λευτέρη αγαπούν το παιδί τους, αλλά ούτε μπορούν ούτε ξέρουν να το βοηθήσουν. Τα άλλα παιδιά της τάξης του απλώς γελάνε μαζί του. Η δυσπιστία του ίδου του Λευτέρη, που για πρώτη φορά στη μικρή του ζωούλα του συναντάει κάποιον που θέλει να τον βοηθήσει, κι η «βεβαιότητά» του ότι δεν θα τα καταφέρει, δεν είναι το μικρότερο εμπόδιο. Παρ’ όλα αυτά, με πίστη, επιμονή κι αφοσίωση στο λειτούργημά του, ο δάσκαλος καταφέρνει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να τον βοηθήσει πραγματικά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταύρακας
Σενάριο: Δ. Σταύρακας, Στ. Τσιώλης, Β. Σπηλιόπουλος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ντίνος Κατσουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Τάσος Ζωγράφος
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Νίκος Κηπουργός
Ηθοποιοί: Δημήτρης Αλεξανδρής, Νίκος Γεωργάκης, Μάνος Βακούσης, Σϊα Κοσκινά, Θάνος Γραμμένος, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Γιώργος Καλαϊτζής, Δημ. Παλαιοχωρίτης και Άννα Πλυτιμου.
Παραγωγή: Τονικον, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:94 λεπτά
1999


22. ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΣ, ΑΝΑΒΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ 2004
Σκηνοθεσία
Ισαβέλλα Μαυράκη

Πρόκειται για μια νεανική ταινία που μιλάει για τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους, με τους δασκάλους, με τους γονείς, με την εξουσία, την εντελώς άλλου είδους κόντρα και «επαναστατικότητα» που τους χαρακτηρίζει, αλλά και την αγωνία αγκαλιά με τον ενθουσιασμό του περάσματος από την ανεμελιά των μαθητικών χρόνων στην αφόρητα γκρίζα πραγματική ζωή, την πορεία προς την ωριμότητα που πονάει, αλλά και σκληραίνει, με αντάλλαγμα τη γνώση… Μια ταινία για την ενηλικίωση δοσμένη με όσο χαβαλέ ή χιούμορ, αλλά και όση τραγικότητα μπορεί να περιέχει η ίδια η ζωή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαυράκη
Σενάριο: Πέτρος Μάρκαρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ντίνος Κατσουρίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης
Μουσική: Johnny Vavouras
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννα Παππά, Δήμητρα Χατούπη, Άλκης Παναγιωτίδης, Τζέση Παπουτσή, Τάσος Πυργιέρης, Ασημάκης Αλεξίου, Μάνος Καρατζογιαννης, Γιάννης Πάνος, Σπύρος Φωκάς, Γεωργία Ζώη και Άλκης Ζερβός.
Παραγωγή: Τονικον, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:83 λεπτά
2004

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρυπίδης Γιώργος Κορνήλιος Νίκος »

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Χαριλάου Τρικούπη 5, 6ος όροφος, γραφείο 6

Αθήνα, Αττική, 106 78

ΤΗΛ: 210 8253065

ΦΑΞ: 210 8253065