Κόρρας Γιώργος

 1. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ 1985 

Σκηνοθεσία
Γιώργος Κόρρας

Ο Άρης είναι ο κεντρικός ήρωας της ταινίας. Ζει στην Αθήνα με το φίλο του το Θάνο, έναν γεωπόνο, σε ένα παλιό σπίτι που έχουν νοικιάσει από τον Πέτρο, το δάσκαλο του Άρη στη Σχολή Δημοσιογραφίας. Το σπίτι ζωντανεύει κυρίως τη νύχτα, με τις συζητήσεις, τις αγωνίες, τα προβλήματα και τα ερωτκά μπλεξίματα των δυο φίλων. Μέχρι που κάποια μέρα ο Θάνος συναντάει τη Στέλλα, μια ηθοποιό λίγα χρόνια μεγαλύτερή του. Ο ερχομός της στο σπίτι είναι καθοριστικός. Μια γυναίκα με ισχυρό χαρακτήρα, κάνει σύντομα την επιρροή της αισθητή και τα γεγονότα διαδέχονται πια γρήγορα το ένα το άλλο. Ο Άρης, τρομοκρατημένος, βρίσκει καταφύγιο στο παρελθόν: στο χωριό του, που επίσης πρόκειται να καταστραφεί, σαν την Αθήνα, σαν τον πλανήτη μας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Κόρρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φίλιππος Κουτσαφτής
Σκηνικά / Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Μοντάζ: Χρήστος Βούπουρας
Ήχος: Μανώλης Λογιάδης
Ηθοποιοί: Τάκης Μόσχος, Μηνάς Χατζησάββας, Άννα Μακράκη, Θανάσης Μυλωνάς, Τούλα Σταθοπούλου και Μιχαήλ Μαρμαρινός
Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:113 λεπτά
1985

 

2. .....ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ 1988
Σκηνοθεσία
Γιώργος Κόρρας
Χρήστος Βούπουρας

Τοιχογραφία της ζωής σε μια μικρή επαρχιακή λουτρόπολη, όπως ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του Χρήστου, ενός νεαρού από την Αθήνα. Ο Χρήστος έφτασε εκεί, γοητευμένος από τον νεαρό Μανώλη, στο πρόσωπο του οποίου ζωντανεύουν όλες οι αντιφάσεις του κοινωνικού του περιβάλλοντος. Αρχικά, ένα ανυπότακτο αγρίμι που λιποτάκτησε τρεις φορές από το στρατό, ο Μανώλης θα επανενταχθεί στην κοινωνικό του περίγυρο, θα εξομοιωθεί σιγά-σιγά μαζί του, βγάζοντας στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία της αλλοτρίωσής του. Το χρήμα αποτελεί τη βασική αιτία αλλοτρίωσης του Μανώλη αλλά και των άλλων κατοίκων της λουτρόπολης, που ζει και ευημερεί χάρη στις ντόπιες τουριστικές επιχειρήσεις.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Κόρρας Χρήστος Βούπουρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ανδρέας Μπέλλης
Σκηνικά / Κοστούμια: Δαμιανός Ζαρίφης
Μοντάζ: Γιώργος Κόρρας Χρήστος Βούπουρας
Μουσική: Ελένη Καραϊνδρου
Ήχος: Νίκος Αχλάδης
Ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Τούλα Σταθοπούλου, Λεωνίδας Νομικός, Στέλιος Παύλου, Σίντα Στεφανοπούλου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στέλιος Ρέππας, Γιάννης Χριστογιάννης, Μάγδα Τσαγγάνη, Παναγιώτης Σταματόπουλος και Τάσος Παντζαρτζής

Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:121 λεπτά
1988

 

3. ΜΙΡΟΥΠΑΦΣΙΜ 1997
Σκηνοθεσία
Γιώργος Κόρρας
Χρήστος Βούπουρας

Η τυχαία συνάντηση ενός τριανταπεντάχρονου Έλληνα με μια παρέα Αλβανών λαθρομεταναστών θα προσγειώσει, θα πλουτίσει πνευματικά και κατά κάποιο τρόπο θα επαναδιαμορφώσει ιδεολογικά την προσωπικότητα του πρώτου. 0 Χρήστος, ο ήρωας της ταινίας, είναι ιδεολογικό απομεινάρι της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, καθηγητής της Ιστορίας, που περιφερόταν κάποτε στους χώρους της ευρύτερης Αριστεράς και ζούσε από δική του επιλογή στο περιθώριο της κοινωνίας του, κάνοντας παρέα με άλλους περιθωριακούς, κατά προτίμηση με ανθρώπους που αισθάνονταν λιγότερο Έλληνες και που το επίσημο κράτος επιμένει να αγνοεί. Η ξαφνική εισβολή των Αλβανών στη ζωή του θα έρθει να επιβεβαιώσει τις επιλογές του, καθώς για μιαν ακόμα φορά θα διαπιστώσει την άδικη και άνιση μεταχείριση των ξένων από τους ντόπιους, το ρατσισμό που γεννιέται σιγά-σιγά μεταξύ των Ελλήνων, τη διάθεση της οργανωμένης κοινωνίας να εκμεταλλευτεί τη φτώχεια των ξένων και ταυτόχρονα να τους ενσωματώσει, να τους κάμει όμοιούς της, επειδή νιώθει δέος για κάθε τί διαφορετικό, τέλος την αλλοτρίωση, το χιούμορ, την αισιοδοξία, το θάρρος και την καρτερικότητα των Αλβανών φίλων του. Ωστόσο, το πέρασμα του ήρωα στην ωριμότητα θα σημαδευτεί από την ανατροπή των πιό κοινών πεποιθήσεών του και τη βαθμιαία συνειδητοποίηση της διπλής όψης των πραγμάτων της ζωής του: Εκείνος που υφίσταται το ρατσισμό και την εκμετάλλευση, τον ασκεί με τη σειρά του στον πιό αδύνατο. Εκείνος που προβάλλει τον ουμανισμό πάνω από τις ράτσες, συνέχεται από τον πιό βαθύ κομφορμισμό. Κι αντίστροφα, ο ήρωας, που κατηγορείται για μισογυνισμό, θα υπερασπιστεί τη θέση της γυναίκας σε μιαν άλλη κοινωνία. Αυτός που αντιμάχεται τον εθνικισμό, θα νιώσει συμπάθεια για την ελληνική μειονότητα. Αυτός που πιστεύει στην απόλυτη ελευθερία των πιό ουσιαστικών επιλογών του, θα συνειδητοποιήσει πως η προσωπικότητά του έχει διαμορφωθεί ερήμην του, μακριά και πολύ πριν από αυτόν, από δυνάμεις που θεωρούσε ανίσχυρες και αμελητέες. Κι ενώ ο ξένος κόσμος θα χάνεται από μπροστά του οδεύοντας προς την ιστορική του μοίρα, ο ίδιος θα μείνει μόνος, γυμνός και ξένος, να αναμετρήσει τις ήττες, τα τραύματα και τις κατακτήσεις του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο, σκηνοθεσία: Χρήστος Βούπουρας Γιώργος Κόρρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας
Ηθοποιοί: Kadri Roshi, Laert Vasili, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αλεξάνδρα Κουρή, Γιάννης Χριστογιάννης, Muzafer Et' Hem Zifla, Armando Dauti, Αλέξης Δαμιανός, Δήμητρα Χατούπη, Άκης Σακελλαρίου και Margarita Xhepa
Format:35 mm
Χρώμα:Έγχρωμη
Διάρκεια:125 λεπτά
1997

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κορνήλιος Νίκος Λυκουρέσης Τώνης »

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Χαριλάου Τρικούπη 5, 6ος όροφος, γραφείο 6

Αθήνα, Αττική, 106 78

ΤΗΛ: 210 8253065

ΦΑΞ: 210 8253065